Všichni oceňují schopnost Google Docs spolutvorbu dokumentů, využívají jeho tabulkový procesor i jako nástroj pro zápis na různé akce a podobně... Existují alternativy, dokonce ještě lepší, než Google Docs, bohužel je nikdo nezná (já je také neznal, dokud jsem je nezačal cíleně hledat)

EtherCalc - Jednoduchá alternativa k jiným tabulkovým procesorům. Možno sebehostování, případně jde i provozovat na serverech Disrootu.

EtherPad, sloužící pro tvorbu textových online dokumentů. Buď můžete používat k hostingu počítač jednoho z účastníků, případně využít služeb někoho, kdo má otevřené servery, ideálně nějakou instanci NextCloudu. Třeba DisrootPad, nebo RiseUp Pad.

PrivateBin - slouží k brainstormingu, k uložení skuponového vyhledávání. Platforma, kam je možné libovolně kopírovat bez toho, aby server viděl Vaši schránku, nebo nakopírované odkazy.

LibreOffice Online - dobře, LO online není tak snadné na použití, jako třeba Google Docs, nebo MS Office Online, protože pokud chcete sdíleně tvořit dokument, musíte ho nejdřív self-hostovat a správně nastavit. Ale když všechno nastavíte, funguje stejně dobře, kvalitně a plnohodnotně, jako korporátní kancelářské balíky online.

Naposledy změněno: pátek, 4. října 2019, 13.04