Vytvořil jsem jednoduchý dotazník, který se lidí ptá na jejich oblíbený hudební žánr a následně na jejich oblíbeného hudebníka v jimi vybraném žánru. K vyzkoušení zde. (výběr žánr i hudebníků je dost omezený a bral jsem spíš divné žánry, protože testovací další dotazník s žánry jako "rock", "metal", "klasická hudba" a "pop" svět nepotřebuje)

Návod

Vytvořte si dotazník podle návodu v první sekci.

Rozvrhněte si otázky tak, aby mělo větvení smysl. (doporučuju každou větev přidávat do svojí vlastní skupiny otázek, protože to pak zjednodušší složitější větvení). (viz obrázek - levá část)

Vyberte si otázku, u které chcete, aby se zobrazovala až po splnění nějaké podmínky. Pak klikněte na "Set condition" (tedy nastavit podmínku). Viz ten samý obrázek, na který bylo odkazováno v kroku předchozím.

Pak postupujeme podle dalšího obrázku.

Vysvětlení toho, co se vlastně stalo.

V levém poli vidíme otázky, které předchází naší konkrétní otázce. Po kliknutí na příslušnou otázku můžeme v okně pravém vybrat odpověď na otázku, která by měla spustit naši větev a zobrazit tu otázku, kterou máme v současné době vybranou.

Stejně postupujeme i u všech dalších otázek, které si přejeme zobrazit jenom někdy.

Toť vše.

(Tohle není zdaleka vše. Dá se nastavit větvení založené na obsažení určitých frází v textových polích, na základě datumu, na základě tokenů (například je-li dotazník vyplňovaný z NTK, nebo z domova). To je ale nad rámec tohohle základního tutorialu.)

Naposledy změněno: středa, 18. září 2019, 13.08